At lytte, læse eller begge dele?

Jeg lyttede meget til lydbøger, da jeg skrev speciale. Siden har jeg ikke gjort det. Jeg har prøvet at starte på et par stykker, men det er som om jeg mister koncentrationen.

Til gengæld er jeg fan af at høre musik, der passer til de bøger, jeg læser. Selv om sangene jeg hører, ikke nødvendigvis ikke umiddelbart hænger sammen med det, jeg læser, så er der alligevel noget særligt over det for mig. Jeg kategoriserer nemlig sangene efter stemningen i bøgerne. Når der er triste passager, hører jeg melankolsk, langsom musik og omvendt. Jeg elsker musik og bøger, så når jeg hører sangene på et senere tidspunkt, vil de automatisk minde mig om de bøger, jeg holder af. Lige nu læser jeg Mit hjerte og andre sorte huller – og hører Antony And The Johnsons imens. 

Hører du musik, når du læser? Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Ind i mellem lytter jeg til musik mens jeg læser, men så er det hovedsageligt noget stille klaverspil.
    Der er dog enkelte undtagelser, hvor jeg enten selv har stykket en playliste sammen, eller hvor jeg har opstøvet den playliste forfatteren har sat sammen til bogen..

    P!nk – 'I don't believe you', kan jeg ikke høre uden at tænke på Edward og Bella, 'Geek in the pink' af Jason Mraz, kan jeg ikke høre uden at tænke på Puck fra 'The Iron Fey' serien og 'Angels' af Within Temptation minder mig om 'Hush, Hush' serien af Becca Fitzpatrick.

    Det er skønt at blive mindet om bøger man holder af, igennem musik man holder af! 🙂

  2. Hvis jeg hører musik mens jeg læser, har jeg rigtig svært ved at koncentrere mig. Jeg sætter instrumental musik på, hvis kæresten ser fjernsyn i baggrunden, så jeg kan fjerne min koncentration fra fjernsynet til bogen 🙂

Skriv et svar

At lytte, læse eller begge dele?
Luk menu