På min læseliste er….

Det er altid dejligt at købe bøger, men endnu dejligere at læse dem. Sommeren er over os, selv om vejret ikke ligefrem virker til at følge med, men både regnvejrsdage i sofaen og solrige dage på altanen indbyder til læsning, så det er jo vidunderligt. 

På min læseliste kan man roligt sige, at jeg har flere forskellige bøger fra meget forskellige genrer. Det er lige, som det skal være. 

Jeg har i et stykke tid glædet mig til at læse Olga Ravns Celestine. Jeg har ikke læst hendes digtsamling, da jeg ikke er så meget til lyrik, men hendes debutroman kom med hjem fra boghandleren, så den er klart på listen. 

En gave fra min søster med bogen Not that kind of Girl af Lena Dunham er også klart en must read for mig. Jeg elsker serien Girls, er mega fan af Lena Dunham, så det er klart, at den skal læses. 

En bog af min yndlingsforfatter, Paulo Coelho, kan jeg heller ikke lade ligge. The Winner Stands Alone er godt nok fra 2008, men jeg har faktisk aldrig fået den læst på trods af, jeg elsker hans bøger. 

Jeg elsker eventyrlige bøger, og da jeg besøgte Politikens Boghal i julen, sneg Den Kulsorte Protokol af John Stephens sig også med hjem. Jeg var vild med de to første bøger i serien, så jeg ser meget frem til at forvilde mig ind i et eventyrligt univers og læse bogen. 

Leonora Christina Skov er jeg fan af. Jeg knuselsker Silhuet af en synder, og inden jeg skal læse Hvor intet bryder vinden, skal jeg først have læst Førsteelskeren, for jeg kan godt lide at læse forfatterskaber kronologisk, selv om deres bøger ikke har noget med hinanden at gøre. Bogen har fået meget kritik, så jeg er spændt på oplevelsen. 

En psykologisk thriller er jo lige mig, så derfor har jeg også lagt Det burde du have vidst af Jean Hanff Korelitz i bunken, for jeg kan jo ikke lade den genre være. 

Grafiske noveller er ikke noget, jeg har gjort mig så meget i. Jeg læste meget tegneserier som barn, men voksen-tegneserier, har jeg faktisk ikke den store erfaring med. Men Kiki Fra Montparnasse skulle være fantastisk, og jeg kan huske, at jeg ønskede mig den tilbage i 2013. Jeg har fået den, og jeg glæder mig! Det bliver spændende og helt nostalgisk at læse en “Tegneserie” igen. 

Hvad er på jeres sommerliste? Har I fundet bøger frem af gemmerne, nu hvor I (forhåbentlig) får tid til at læse igennem? 


Dette indlæg har 6 kommentarer

 1. Spændende vifte af bøger, du har udvalgt. Hvilke bøger af Paulo Coelho kan du anbefale?

  Jeg har endnu ikke lavet en læseliste, men jeg regner med at læse mindst én historisk roman og nok også en krimi eller to. Begge genrer har jeg nemlig forsømt en del, men jeg kan mærke, jeg trænger til at læse noget i den stil 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 2. Dejligt varieret udvalg, du har fundet frem! 🙂
  Jeg regner desværre ikke med at kunne læse igennem, da jeg er i gang med at skrive speciale, som skal afleveres i august. Men jeg regner med at leve igennem alle andre bogbloggeres læsninger 😀

 3. Åh sikke skønne bøger, der er på din sommerlæseliste. Jeg aner endnu ikke, hvad jeg skal læse til sommer. Forhåbentligt noget godt!

 4. Jeg håber også, du får læst noget godt. Og ikke mindst at du får tid til det <3

 5. Øv,øv, Mette! Håber det går godt med specialet – og så er det jo en trøst, at du kan udleve en lille snært af din læsetrang ved at kigge på blogs! Du må læse igennem, når specialet er afleveret 🙂

 6. Spændende liste til din sommerlæsning. Af erfaring ved jeg, at jeg ikke får læst specielt meget i ferien – der sker for meget om dagen, og så falder jeg i søvn – plop. Men to bøger er der da: Til min læseklub læser jeg Sidsel Falsig Pedersens "Hestens fødselsdag" – og den håber jeg inderligt, jeg bliver færdig med før den rigtige ferie, for den gør mig i den grad i dårligt humør. Som hyggelæsning har jeg valgt "Søster" af Rosamund Lupton – en slags krimi, som blev anbefalet af en anden blogger (http://underet-er-at-vi-er-til.blogspot.dk/).

Skriv et svar

På min læseliste er….
Luk menu