Net-Corner

Net-corner af Laura Laura

Udgivelse: 19.november 2018

Forlag: mellemgaard

Eksemplaret er tilsendt fra forlaget.

Jeg egner mig bedst til at læse litteratur, der er enkel, simpel og lige til. Jeg har derfor aldrig været særlig god til at læse digte. De minder mig om endeløse og overdrevne analyser i både folkeskolen, gymnasiet og universitetet. Jeg har altid følt, at digte har krævet for meget af mig som læser, og jeg vil næsten gå så langt som at sige, at jeg har udviklet en frygt for digte.

Det var derfor også med en dog stiltiende skepsis, at jeg tog imod et eksemplar af Laura Lauras debut-digtsamling Net-Corner.

Net-Corner er en digtsamling, der selvironisk portrætterer en teenagepiges tanker fordelt på 39 digte over 4 år. De er humoristisk skrevet og til tider karikerede, men på den gode måde, fordi de vækker de til tider navlepillende følelser, som er til at genkende fra teenageårene. Digtene skildrer både kærlighed, seksualitet og usikkerhed, som de fleste enten kan mindes eller kan sætte sig ind i. De skildrer også et jeg, som man føler med og ler af på en og samme tid, fordi tonen, tankerne og følelserne er sat på spidsen. Selv om digtene er overvejende humoristiske, oplever jeg alligevel en stærk, genkendelig følelse af at være rodløs og forvirret i digtene.
Jeg er især begejstret for digtet 21:00, der både fint og ironisk giver et øjebliksbillede af en aften, mens påskeferien synger på sidste vers:

(…..)
 
Jeg kan ikke sove
 
Og det eneste
 
Jeg kan tænke på
 
Er fyren fra i går
 
Og hvem der mon bliver
 
Den næste
 
(….)
 

Jeg er også helt utroligt begejstret for digtet, O at være en voksen, som også på en humoristisk måde beskriver tankerne om at føle sig voksen og det at have et voksent kærlighedsliv:

(…)
 
Et parforhold med gaskomfur
Designerur
Italienske sengetæpper
Karklude uden rødbedepletter
(….)


Efter at have læst Net-Corner et par gange, kan jeg virkelig kun anbefale den til andre. Om det er til en teenager eller en voksen er underordnet. Min frygt for digte må virkelig siges at være gjort til skamme, da jeg slugte digtsamlingen, mens jeg både grinte og mindedes mine egne på en og samme tid forvirrede og skønne teenageår. Net-Corner er derfor en genial digtsamling til både digt-elskende læsere og ikke mindst dem, der normalt holder dem på afstand.

Skriv et svar

Net-Corner
Luk menu