Brudstykker fra en roman

Jeg har fået nogle læseprøver på tre – lyder det til – meget forskellige romaner, som er udkommet eller som udkommer i begyndelsen af dette år. 

Det er bøgerne Arven af Katherine Webb, De Tørstige af Søren Toft og Solen skinner aldrig på en go-go-bar af Henrik List. 





Jeg har det altid ambivalent med læseprøver, da jeg synes, at det kan være lidt ærgerligt at læse et uddrag af en bog uden fordomsfrit at give sig i kast med den. Jeg har det nok med læseprøver, som nogle har det med at læse bagsiden af en bog: De vil vide så lidt om bogen som muligt, når de begynder på den. Sådan har jeg det dog ikke helt, men jeg tror, det er svært for en bog at sælge sig selv på et ganske lille uddrag. Det er bogens samlede sider, der gør den god eller dårlig. 

Udover at de er lidt søde og fine så plejer jeg at holde mig fra læseprøver hos boghandleren. 

Hvordan har du det med læseprøver? 





Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Jeg holder mig også fra dem. Bogen kan jo ikke nå at udfolde sig rigtigt og vil egentlig hellere bare blive overrasket når jeg går igang med bogen…

  2. Læseprøver. Boghandlerens parfumeprøver! Jeg elsker at give kunderne en med, men benytter dem ikke rigtigt selv. Mangler ikke ligefrem læsestof.

Skriv et svar

Luk menu