Efterår og læsning

Det regner og rusker godt udenfor. Det er næsten gået forbi min næse, at det er blevet oktober. Efteråret har meldt sin ankomst, og nu kan jeg med endnu større samvittighed læne mig tilbage og kigge på den store bogstak, jeg har tænkt mig at læse mig igennem resten af året – eller i hvert fald prøve på det.

Jeg har lavet mig tre bunker, og jeg tror slet ikke det er realistisk at komme igennem alle bunkerne inden første januar, men man kan jo altid drømme. Ellers venter 2017 jo også lige om hjørnet.

Første bunke er min elskede krimibunke. Jeg elsker krimier, og det er klart den genre, som jeg sluger råt og hurtigt.

Først og fremmest fik jeg i New York anbefalet Unbecoming af Rebecca Scherm. Jeg har endnu ikke fået læst den, men boghandleren var meget begejstret for den, så den er i hvert fald på min liste. Jeg plejer ikke at læse på engelsk, men vil så gerne gøre det mere, så hvad er bedre end at læse en krimi på engelsk?

Jeg skal huske dig af Yrsa Sigurdardottir har jeg fået af mine forældre. Eller det vil sige, at jeg faktisk forærede dem den i gave, men nu har de begge læst den, og den er kommet tilbage til mig. Ret fin ordning, hvis I spørger mig. Yrsa Sigurdardottir skulle skrive fantastisk, og jeg er meget spændt på bogen.

Den tykke og flotte Eremitten af Thomas Rydahl har stået på min læseliste længe, men sammen med mange andre bøger, har jeg dog ikke fået læst den endnu. Men nu skal det være. Efterår og tykke bøger hænger i min verden ret godt sammen.

Anden bunke er en lidt mere blandet bunke med masser af tykke bøger, hvilket altid er dejligt. Er der noget værre end en bog, der slutter for hurtigt (hvis man altså er vild med den)?

Jeg vil rigtig gerne genlæse Nattens Skygge af Deborah Harkness, nu hvor den sidste bog i serien er udkommet. Det er længe siden, jeg har læst den, så jeg tænker, det er en god ide at genlæse den, inden jeg læser den sidste – og det er skønt, for jeg elsker egentlig også at genlæse bøger. 

Jeg har aldrig læst noget af Kate Atkinson, og da jeg for noget tid siden var så heldig at vinde en bogpakke hos Saxo, er jeg nu den heldige ejer af Liv efter Liv og En gud i ruiner. Jeg glæder mig til at læse dem, for ud fra bagsideteksterne at bedømme, tror jeg lige de er noget for mig.

Sidst men ikke mindst er jeg i gang med Belgravia, som jeg også rigtig gerne vil have læst færdig. Den er så god, så god indtil videre, at jeg har fået blod på tanden til også at se Downtown Abbey.

                   

Min sidste bunke er de lidt lettere bøger, hvis man må tillade sig at skrive det. Med det mener jeg egentlig bare de lidt mere humoristiske bøger. Jeg vil rigtig gerne læse Vild med ham af Helen Fielding og Lejlighedssange af Stine Pilgaard.

I alt er det 9 bøger, og det er måske endda ikke så urealistisk, som jeg lagde ud med at skrive 🙂

Hvad er dine efterårslæseplaner? Og har du mange bøger på listen, nu hvor man næsten ikke kan andet end at læne sig tilbage indenfor?

Dette indlæg har 3 kommentarer

  1. Inspirerende liste. I min læseklub skal vi læse "Spejl Skulder Blink" af Dorte Nors og "På udkig efter Hemingway" af Leif Davidsen resten af dette år. Indimellem er jeg i gang med Jo Nesbøs første Harry Hole (så vidt jeg kunne finde ud af) "Flagermusmanden" og vil nu tage dem en efter en på Mofibo. Derudover læser jeg også på min iPhone: "Søvnen og Døden" af A.J. Kazinski – usandsynlig spændende, men det tager tid. Realistisk set når jeg ikke mere i år – men til min fødselsdag fik jeg "Dandy" af Jan Guillou. Del 1 i serien fangede mig i den grad, så jeg ville vældig gerne snart i gang med toeren.

  2. Sikke nogle dejlige bøger, du har valgt, og man kan mærke ud fra det, du skriver, at de er valgt med omhu. Det er en forbilledlig stak for mig, der så gerne vil læse lidt flere voksne/litterære bøger, men så ofte falder tilbage til comfortzonen med YA og fantasy, hihi. Tak for indlægget.

  3. Jeg har læst 'Eremitten' og 'Liv efter liv', af de bøger du fremviser. jeg kunne lide dem begge, men Liv efter liv', var for mig, en fantastisk læse-oplevelse! Glæd dig 🙂

Skriv et svar

Efterår og læsning
Luk menu