At høre en bogs stemme

Hjertets stemme af Jan-Philipp Sendker
Forlag: Gads Forlag
Sideantal: 351
Udgivelse: 9. august 2016 


Nogle gange læser man en bog, som rammer en dybt i sjælen. Måske er det stemningen, handlingen, hovedpersonen eller bare en fantastisk blanding af det hele. Sådan en bog har jeg læst, og den hedder Hjertets stemme.
Julia er en travl advokat, som bor i New York. Hun er søgende på livet. En dag under et vigtigt møde hører hun en kvindestemme, som taler til hende, og som stiller hende nogle af livets store spørgsmål. Julia prøver at feje det af vejen ved at konsultere en læge, men kvindestemmen vil ikke forsvinde. Stemmen leder Julia tilbage til Burma, hvor hun 10 år tidligere søgte svar om sin far. Stemmen leder Julia på en mystisk, kærlig og hemmelig rejse, som hun aldrig vil glemme.
Med Hjertets Stemme har Jan-Philipp Sendker formået at skabe et troværdigt og fantastisk univers, som i mine øjne leger med flere genrer: Det er på en og samme tid eventyr for voksne, små finurlige anekdoter fra en eksotisk verden, og livsfilosofiske ord og tanker, som hverken er for meget eller for lidt. 
Fortællingen er romantisk, eksotisk, finurlig og eventyrlig, hvilket gør at man som læser hengiver sig til en verden i Burma blandet med tanker fra storbyen, New York. Det er to verdener, der mødes i en vidunderlig historie. Da jeg læste bogen, kunne jeg genkende mig selv i hovedpersonen, Julia: Det, at man på den ene sider lever et moderne liv med dets bekvemmelige tilværelse, samtidig med at man drømmer om et simpelt og umiddelbart, let liv. Men verden er nu engang, som den er, og nogle gange må man træffe det valg, som er bedst for en.
Jeg gjorde mig selv den tjeneste at starte med at læse At Høre Hjertet Slå af samme forfatter, selv om Hjertets Stemmeer en selvstændig roman. Og det er jeg virkelig glad for, da jeg knuselsker det univers, som Jan-Philipp Sendker har formået at skabe. Jeg vil mene, at kan læses selvstændigt, men gør alligevel dig selv den tjeneste at læse At Høre Hjertet Slå også, for de to fortællinger er så fantastiske, at jeg ikke ville være den ene foruden.
Jan-Philipp Sendker må have gjort sig et stort research-arbejde, da han skulle skrive romanen, hvilket den skal have stor ros for. Der er ikke noget værre end at læse en roman, som virker utroværdig eller urealistisk. Det er det modsatte med Hjertets Stemme: Selv om jeg aldrig har besøgt Burma i virkeligheden, så har jeg det nu igennem en bog. Og jeg venter bare på at komme tilbage.
Sjældent har jeg grædt og følt så meget med en historie, som jeg gjorde med Hjertets Stemme.
Jeg har ikke bare læst en bog. Jeg har levet den og følt den. Så gør dig selv den tjeneste at læse ikke bare Hjertets Stemme, men også At Høre Hjertet Slå.
Har du læst bøgerne, og var du lige så begejstret som mig?

Dette indlæg har 4 kommentarer

  1. Hjertets stemme er på vej på boblerlisten i min læseklub – eller er det den anden … jeg har sedlen liggende derhjemme, og jeg er i hvert fald sikker på forfatteren. Efter at have læst din anbefaling vil jeg bestemt arbejde for, at bogen kommer på læselisten!

  2. Jeg håber i hvert fald, at I får den læst Conny, for jeg synes simpelthen bare den er så god 🙂 Rigtig god fornøjelse i læseklubben

  3. Det er altså super dejligt at høre, at du var så begejstret for bogen. Jeg skal nemlig netop til at læse den 🙂

  4. Det er jeg glad for at høre Sidsel. Du må lige skrive, når du har læst bogen, for jeg er altid nysgerrig efter, hvad andre synes om en bog, jeg er så begejstret for 🙂

Skriv et svar

At høre en bogs stemme
Luk menu