Alle de bøger, alle de lister!

Jeg er et rigtigt liste-menneske. 
Sådan en der laver lister hele tiden. Jeg læste på et tidspunkt en artikel om, at det ikke er godt at lave lister hele tiden. Men jeg kan altså ikke lade være! Lister over indkøb, pakning, dagens to-dos – Jeg kunne blive ved. Jeg elsker lister. Men når det kommer til bøger, så ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal forholde mig. 
Jeg laver lister over de bøger, jeg gerne vil læse. Jeg laver lister over de bøger, jeg gerne vil købe, og jeg laver lister over, hvornår mine yndlingsforfattere kommer med en ny bog. 
Jeg har lister over temaer og perioder, hvorfra jeg gerne vil læse bøger. Jeg ejer 1001 bøger, du skal læse, før du dør – som jeg op til flere gange har forsøgt at kigge i for at fuldføre mine lister. 

Men, jeg er faktisk virkelig dårlig til at overholde mine læselister. De hober sig op, men jeg ender alligevel altid med at læse en anden bog end den, som står på min liste. Jeg har tænkt meget over det, og jeg tror egentlig, at det handler om, at jeg er en spontan læser. Jeg læser, hvad jeg er i humør til. Og det er ikke altid den bog, som står på en af mine mange lister.

Jeg ejer rigtig mange notesbøger, som er fyldt ud med læselister, men det er utroligt få, som jeg kan krydse af. Kender du det?

Derfor beundrer jeg virkelig alle jer læsere derude, som er gode til at læse jeres to be read bunker, for det ville jeg faktisk ønske, at jeg kunne!

Men det er for mig bedre at få læst – end at gå i stå over en liste, som jeg ikke føler mig inspireret af i øjeblikket, hvor jeg skal vælge en bog.

Kender du det til læselister, som ligger og samler støv – eller er du god til at få læst de bøger, som du har planlagt? 

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Jeg elsker at lave lister, nærmere bestemt to-do-lister, og det gælder selvfølgelig også lister over bøger, jeg vil læse. Det allerbedste er at stryge et punkt/bog på listen! Jeg plejer at være meget god til at følge læselisterne, men rykker dog ind imellem rundt på rækkefølgen (for ja, jeg har sat listen op efter, hvad jeg vil læse de kommende uger :)).

    Mvh.
    Den lille Bogblog

Skriv et svar

Alle de bøger, alle de lister!
Luk menu