Eventyrlige glæder

Jeg gik mig en lang tur i går og kom endnu en gang forbi det lille skøre, men fine antikvariat på Østerbrogade. Det minder mig, lige så meget som første gang, om den lille fine, rodede og mystiske boghandel i Den Uendelige Historie. Bøger er overalt, og det er svært at finde det, man leder efter. Men heldigvis er der i modsætning til Den Uendelige Historie en meget hjælpsom mand, der med glæde hjælper dig med at finde den bog, du søger. 

Jeg elsker eventyr, og da jeg synes, det er så dejlig en måde at læse på, så fandt jeg to små eventyrbøger, som jeg måtte eje. 
Den ene er Polynesiske Eventyr, mens den anden er Irske Eventyr. Begge eventyrgenrer er nye for mig, og derfor glæder jeg mig meget til at læse dem. 

De har fine smudsomslag – dog noget gamle – men jeg er meget i tvivl, om de skal beholde deres omslag på, eller om de lidt gullige stribede bogomslag skal have lov til at titte frem. 

Hvordan har du det med at købe bøger i antikvariater? Er det charmerende, at de har en historie (Hvilket til tider kan ses), eller foretrækker du nye bøger, som kun du har haft i hænderne? 

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Sikke fine eventyrbøger 🙂 Et rigtig godt fund. Jeg elsker at købe brugte bøger, men går altid efter de pæne af slagsen 🙂

  2. Ja, det er virkelig også en god strategi. Kan du anbefale nogle gode steder at købe fine, brugte bøger? Jeg synes nemlig, der er meget stor forskel på kvaliteten i de forskellige antikvariater 🙂

Skriv et svar

Luk menu