En af 2014s ultimative kærlighedsromaner!

Af Rainbow Rowell  


Udgivelse: 4. marts 2014 

Forlag: Gads forlag 

Sidetal: 310      
Eleanor og Park er den ultimative kærlighedshistorie om to outsideres hæsblæsende og forførende forelskelse. Det er en moderne Romeo og Julie historie, som udspiller sig midt i 1980ernes USA. Det er kærlighed, når det er bedst, og det er frygt og usikkerhed, når det er værst.

Med 1980ernes stone washed cowboybukser og lyden af Joy Division tager hovedpersonerne, Eleanor og Park, læseren med på en nostalgisk rejse, som fremkalder minder om den første, store kærlighed. Det er suget i maven over det første kys til det akavede møde med kærestens forældre. Det er den store glæde ved at holde i hånden til det lille forkerte blik, der skaber usikkerhed. Det er kærlighed på godt og ondt.

”Jeg tror nærmest ikke, jeg trækker vejret, når vi ikke er sammen”, hviskede hun. ”Så når jeg ser dig mandag morgen, er det 60 timer siden, jeg har trukket vejret” 

                   (Eleanor og Park side 109). 

Eleanor og Park er først og fremmest en skøn fortælling om kærlighed. Men det er også en historie om sorg, tab og skrøbelighed.  Det er en historie, der skaber et tidsbillede af 1980ernes USA, samtidigt med at den så yndigt og realistisk skaber et univers af tanker, oplevelser og følelser erfaret af bogens to smaskforelskede hovedpersoner: den rødhårede, anderledes Eleanor og den lille, finurlige Park.  


Som i enhver stor kærlighedsroman, møder vores hovedpersoner også store problemer og udfordringer på deres vej, men kan kærligheden sejre over alt det onde? Læs selv. 
Skrivestilen er fantastisk og kærligheden er autentisk. Eleanor og Park opfylder alle kriterier for at blive en succes – og det er den allerede i mine øjne. 

Hvis du vil læse en hæsblæsende kærlighedsroman med et twist, en roman med dybe, ærlige og autentiske følelser, og en roman, du ikke kan slippe før sidste side, så skal du læse Eleanor og Park


Bonusinfo: 
I USA er Eleanor og Park en yderst populær roman. Den var i 2013 på top 10 listen over de bedste bøger på Amazon, og den blev derudover kåret som den bedste ”young adult” roman på Goodreads. 

Skriv et svar

Luk menu