Anmeldelse – Pension da Sé

Af Synnøve Søe Udgivet: 2013
Forlag: Synnøve Søe

Resumé:
I Madeiras hovedstad, Funchal, ligger der et gammelt pensionat, PENSION da SÈ. Her støder du på alle slags eksistenser. På godt og ondt. Du kan møde den godmodige dranker Kathe, den til tider naive klovn Pico, og den forhenværende præst Augustin, som finder nye veje i sin tro. I en dvælende fortælling om eksistentielle tanker, underfundige samtaler, og ikke mindst et interessant plot, viser livet sig fra dets gode og dårlige sider. 
Vurdering:
”De var små legesyge under og to sorgfulde 
voksne på samme tid”
PENSION da SÉ er en eventyrlig fortælling for voksne. Det er en roman, der viser livet fra både gode og mindre flatterende sider. Det er en ærlig roman, der yderligere inviterer læseren med på en rejse gennem livets skrøbelige sider.
Det er en både romantisk, barsk og virkelighedsnær roman, som sætter tankerne i gang, og som river en ind i et univers af interessante karakterer.  
”Jo længere de kom ned i kassen, desto 
mere voksen blev Augustin”
Gennem bogen lærer vi de inspirerende og meget forskellige karakterer at kende, og de vokser på en. Bogen skal roses for sit simple plot, sine finurlige samtaler, og ikke mindst sine indholdsmæssige twists, der gør bogen spændende at læse.
I en travl verden, hvor alt skal gå hurtigt, er PENSION da SÈ en befriende roman at læse. Bogen fik mig til at stoppe op og fordybe mig i små underfundige og simple samtaler og øjeblikke, som satte tankerne i gang. Trods sine skønhedsmæssige fejl, er PENSION da SÈ klart en bog, der kan anbefales: Drøm dig væk til Madeiras skønne gader her i kulden og bliv en læseoplevelse rigere.

Bogen kan købes her

4 ud af 5 bøger

Skriv et svar

Luk menu